SIAPAKAH YANG MENGANGGOTAI DAN PENYOKONG PAS

Sebenarnya Pas dianggotai dan disokong oleh beberapa kelompok masyarakat. Antara kelompok itu ialah:-
Pertama golongan yang menyakini Pas adalah sebuah gerakan Islam kesinambungan daripada perjuangan Rasulullah s.a.w. Golongan ini menyakini menjadi ahli Pas adalah fardu ain dan menjadi jalan ke syurga. Golongan ini berpegang dengan hadith Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: bahawa ummatnya akan berpecah kepada 73 golongan dan hanya satu golongan yang ke syurga. Golongan pertama di dalam Pas ini meyakini bahawa satu golongan itu adalah mereka yang menyertai Pas.


Golongan ini meyakini masuk Pas adalah tiket ke syurga, tidak sempurna iman sekiranya tidak menyertai Pas bahkan berdosa dan tidak diakui umat oleh Nabi Muhammad s.a.w. sekiranya tidak menyertai Pas. Barangsiapa yang menyisihkan diri daripada jamaah Islam Pas maka ia akan terjeremus ke dalam neraka. Inilah fahaman golongan pertama ini.


Golongan ini terdiri daripada ulama Pondok, pelajar pondok, lepasan universiti yang tidak memahami realiti semasa dan tidak memahami hakikat politik negara. Golongan ini juga terdiri daripada muallaf Pas yang baru berjinak-jinak dengan usrah dan ceramah pemipin Pas. Golongan inilah yang sanggup mengkafirkan golongan yang lain selain daripada ahli Pas, Mereka inilah yang akan melenting sekiranya pemimpin Pas ditegur seperti ditegur oleh Sheikh Kickdefilla. Bagi golongan ini, pemimpin Pas dikira manusia suci dan hampir-hampir bertaraf maksum dan tidak boleh dikritik.


Golongan inilah yang terpengaruh dengan dakwaan Pas mahu menubuhkan negara Islam walaupun Nik Aziz membuat pengakuan kepada DAP tidak akan buat Negara Islam, mahu melaksanakan hukum hudud, perjuangan UMNO adalah sekular dan perjuangan kebangsaan Ashabiah yang tidak diakui umat oleh Rasulullah. Walaupun pada zahirnya golongan sebegini tidak lagi membuat dakwaan secara terbuka bahawa UMNO adalah kafir tetapi pada hakikatnya mereka ini masih percaya bahawa menyertai UMNO boleh membawa kekufuran.


Golongan ini juga boleh jadi terdiri daripada ulama, pendakwah yang kononnya pendakwah bebas tetapi pada hakikatnya mereka ini tidak terdedah kepada hakikat sebenar apa yang ada di dalam Pas. Mereka tertipu dengan menyangka pemimpin Pas adalah benar-benar berakhlak dengan akhlak Islam dan ikhlas melaksanakan ajaran Islam.


Inilah sebenarnya golongan yang rugi di dalam Pas. Mereka mendapat dosa percuma(dosa kering) kerana mengkafirkan orang UMNO bahkan kerugian kerana tidak mendapat apa-apa habuan dunia seperti mana pemimpin Pas lain yang mendapat nikmat berumah besar, berkereta besar hasil jualan balak menerusi kroni dan komisyen dalam projek-projek yang dilaksanakan juga melalui derma-derma jihad yang diselewengkan kerana tidak pernah diaudit. Bahkan pemimpin Pas dapat menambah bini yang muda-muda, selepas dihisap madunya lalu dicerai begitu sahaja tanpa memberi nafqah dan sebagainya dan digantikan pula dengan bini baru.


Sebahagian daripada golongan muallaf Pas ini telah meninggalkan Pas apabila mereka mendapat hidayah dan berfikir bahawa apa yang dilakukan oleh pemimpin utama Pas tidak sama dengan apa yang disyarahkan. Golongan pertama ini bertaraf tukang karut atau tukang sabung ayam sahaja di dalam Pas. Mencari sesuap nasi dengan mengeluarkan pelbagai fatwa dan hukum bersandarkan laporan di dalam kitab suci mereka iaitu Harakah.


Golongan kedua pula ialah meraka yang mencari makan di dalam Pas. Pas adalah satu komoditi dan industri bagi mereka. Pas adalah flatform untuk mencari rezeki. Kebanyakan golongan ini terdiri daripada ulama yang menggunakan ilmu untuk mencari sesuap nasi. Begitu juga dengan golongan profesional yang mahu menjadi tempat tumpuan lantaran ilmu yang ada. Golongan ini juga terdiri daripada golongan peniaga yang mencari makan dengan Pas dan kerajaan Pas. Mereka tidak peduli dengan apa yang berlaku selain merebut peluang untuk menambahkan harta.


Golongan kedua ini berselindung di sebalik kewarakan golongan pertama. Mereka memperalatkan ulama yang bodoh politik tetapi hanya bijak berfatwa. Golongan ini menyalurkan maklumat yang salah kepada golongan pertama sehingga golongan pertama berani memfatwakan sesuatu isu di kedai-kedai kopi. Inilah golongan bertaraf tok dalang wayang kulit. Golongan ini menjadi perancang dan pengurus bagi golongan pertama yang akan menjadi pelaksana.


Golongan ketiga ialah mereka yang merasa sudah banyak melakukan dosa dan bagi mereka menyertai Pas adalah satu cara menyucikan dosa. Ada salah seorang bekas pegawai kanan kerajaan apabila ditanya kenapa menyertai Pas selepas bersara mereka menjawab “mahu buat bekal mati”. Golongan yang sesat seperti ini merasakan dosa mereka terampun apabila bersama orang yang bergelar tuan guru. Mereka merasa akan terampun segala dosa jika menderma kepada parti Pas, konon-kononnya derma Jihad. Golongan desperate kerana dosa ini tersalah langkah. Kecetekan ilmu agama membuatkan mereka menjadi alat golongan kedua dalam menyalurkan dana untuk diagihkan kepada golongan kedua dan sedikit kepada golongan pertama yang bertindak sebagai tukang karut.


Golongan yang keempat pula adalah golongan yang mendapat kepuasan sekiranya dapat memaki hamun dan mencari kesalahan orang lain. Golongan ini adalah kaki kritik UMNO yang merasakan apa sahaja yang dibuat oleh UMNO tidak betul dan menyalahi ajaran agama. Golongan ini boleh kembung perut atau kena demam kura sekiranya tidak boleh mamaki UMNO di dalam ceramah-ceramah mereka. Sebagai contoh; apa sahaja yang dilakukakan oleh kerajaan pimpinan Umno seperti Felda, Islam Hadhari, Putrajaya dan sebagainya dianggap membazir tetapi terbukti pada akhirnya membawa rahmat kepada masyarakat


Golongan kelima pula ialah golongan yang memang bodoh, tidak mahu berfikir, tidak boleh berfikir hanya apa yang ada pada mereka ialah fahaman masuk Pas ertinya masuk syurga


Dato’ Mohd Amar mungkin akan berdepan dengan siasatan

Ahli exco PAS yang disebut-sebut sebagai bakal Menteri Besar Kelantan menggantikan Tuan Guru Dato’ Nik Abdul Aziz bakal berkemungkinan berdepan dengan siasatan berhubung skandal penjualan tanah Yayasan Islam Kelantan.
The Star hari ini melaporkan sedemikian,
KOTA BARU: A police report has been lodged against the Kelantan government claiming that an exco member and an MP had received RM3mil from a businessman for the sale of land belonging to Yayasan Islam Kelantan.
The Kelantan People’s Action Council’s (MTRK) women’s wing chief Rosmaria Abdul Hamid, accompanied by 30 other council members, lodged the report at the district police station here yesterday.
According to the report, Rosmaria said she received information on May 14 alleging that the senior exco member and MP were approached by a businesswoman known only as Norihan over a 3,300ha land deal.
Norihan was said to have introduced a businessman from a Johor firm to the two persons.
Rosmaria added that Syarikat Suurban had allegedly agreed to pay RM3mil to PAS for the land.
She urged the police commercial crime and the Malaysian Anti-Corruption Commission to investigate the claims made by Norihan.
Meanwhile, the exco member, when contacted said the allegations were baseless.
“I would rather leave it to the police or any enforcement department to investigate the claims and allegations,” the exco member said.
The MP could not be reached for comment. tgk sini
MTRK satu ketika dahulu diterajui oleh YB Ibrahim Ali dan kebanyakkan pengikutnya yang ramai juga telah menyertai PAS.
Sebelum itu, Ibrahim Ali telah menjual KRISS, atau Kelantan Research Institute of Strategic Studies kepada seorang Exco Kerajaan Negeri Kelantan. KRISS menjadi pusat penempatan beberapa orang UMNO yang menyertai PAS.
Dato’ Mohd Amar juga adalah terkenal sebagai AJK Balak Kelantan yang boleh menurunkan tandatangan dan meminitkan surat permohonan balak.
Kebelakangan ini, Dato’ Mohd Amar yang sebelum ini agak low profile semakin lantang bersuara mengkritik beberapa pihak di dalam PAS Kelantan dan juga seolah mahu supaya Tuan Guru Nik Aziz berundur pada kadar segera. Saya melihat, di dalam suasana krisis, Dato’ Mohd Amar adalah tokoh yang berani untuk bangkit dan bersuara. Pada waktu rakan seperjuangannya memainkan strategi kura-kura yang menyembunyikan kepala bila di asak. Mohd Amar sebaliknya menunjukkan kehebatan bakat yang diwarisinya.
Ayahandanya, Arwah Nik Abdullah Arshad adalah seorang ahli politik yang berani dan lantang serta merupakan salah seorang lagenda PAS Kelantan. Saya pernah berkesempatan menjadi pemandu kepadanya sewaktu beliau adalah ahli Parlimen Pengkalan Chepa dan ahli Parlimen tunggal PAS ketika itu.
Baru-baru ini, Dato’ Mohd Amar tegas bersuara bahawa ada seorang exco yang akan digugurkan dari Kerajaan Negeri Kelantan. Harap-harap kelantangannya tidak memakan tuan.

kenapa anwar perlu kan cctv kes liwat?SEBAB DIA MUDAH JER DIA NAK MAIN SPIN 360 DARJAH
SEBAB TU ANWAR MERAYU SANGAT KAT HAKIM SEBAB DIA NAK SANGAT CARI BUKTI YANG DIA TIDAK BERSAMA SAIFUL ... KAU ORG RAMAI NI NAJIB NYA FITNAH? 
ZOMMMMMMMM KITA USYA BUKTI2 YANG ADA MANA ANWAR PADA HARI KEJADIAN

1:) mr sivarasa cakap dia bersama dengan anwar waktu hari kejadian (bukti satu) 
2) azizah cakap dia bersama anwar pada waktu kejadian (bukti dua)
3) nurul cakap dia bersama papa pada hari kejadian (bukti tiga)
4) saiful cakap anwar dipenjuru kanan katil nya waktu hari kejadian (bukti empat)
5) anwar cakap tu semua hantu raya saya saya semua ada kat umah duduk bertapa dalam gua!!!

jadi anda rasa mana satu yang betul ? sivasara menipu? azizah menipu ? nurul menipu ? atau saiful yang menipu? 
atau pun kau org rasa betul tak anwar ni ada bela hantu raya? leh berada dua tiga tempat dalam satu masa 

Suara Pas cermin ketakutan : Puteri


IPOH – Puteri UMNO Perak tertarik dengan kenyataan pemimpin Pas termasuk Nizar Jamaluddin yang mendakwa UMNO negeri itu lemah umpama bahtera hampir karam.
Ketuanya, Salbiah Mohamed berkata, dakwaan Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak itu dibuat berdasarkan prasangka dan pemikiran yang cetek.
Menurut beliau, UMNO kini semakin bersatu padu dan sudah menunjukkan bibit kebangkitan semula dalam perjuangan di Perak.
“Kita percaya bukan sahaja Pas yang gentar dengan kebangkitan semula UMNO, malah DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) turut terkena tempiasnya.
“Suara Pas masa kini mencerminkan ketakutan parti itu kepada UMNO,” katanya dalam kenyataan kepada Sinar Harian.
Salbiah berkata, undangan yang dibuat Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir kepada Pemuda Pas baru-baru ini, hanyalah bersifat sinis kerana mereka terlalu sibuk dengan urusan dan program UMNO sehingga mengabaikan parti sendiri.
“Selama ini kita tidak pernah mengambil tahu mengenai kegiatan Pas, sebaliknya UMNO terus mengadakan program untuk menarik perhatian rakyat,” katanya.
Beliau berkata, Puteri UMNO yakin rakyat sudah mula sedar kelemahan Pakatan Rakyat (PR) dan semakin ramai ahli dalam pakatan pembangkang mula meninggalkan parti itu.
“Sehubungan itu, Puteri UMNO Perak percaya PR kini bimbang dengan kemaraan UMNO yang semakin mendapat tempat di hati rakyat,” katanya. -Sinar Harian

siapa konspirasi dalam kes BABI (brother anuar bin ibrahim )"Angin perubahan itu bertiup ke Malaysia. Khususnya golongan yg menyertai UMNO selepas penyertaan Anwar Ibrahim ke dalam UMNO, bagi mereka , ini adalah peluang untuk mereka bagi menyahkan yg berkuasa sekarang, iaitu Mahathir. Sebenarnya gejala nepotisme yg berlaku dalam pemerintah di Malaysia, di antara Mahathir dan Anwar, saya meletakkan Anwar Ibrahim lebih GANAS daripada Mahathir."

"Ya ini kerana Anwar masih lagi berjawatan TPM dan Menteri Kewangan yg belum berkuasa penuh tetapi sukusakatnya telah mencipta kejayaan yg lebih hebat. Kita boleh bertanya misalnya adakah KAMARUDDIN JAAFAR dan KAMARUDDIN MD NOR menjadi jutawan segera kerana dia pandai berniaga atau disebabkan sahabatnya menjadi Menteri Kewangan ?"

"Anwar langsung tidak layak bercakap soal memerangi gejala buruk nepotisme ini, begitu juga dengan penyokong2nya"

"Apabila orang itu mempunyai watak seperti itu, yg selama ini Nampak bersih, kita menganggapnya sebagai fitnah. Apa yg kita mahu di sini adalah Anwar mestilah membersihkan dirinya. Membersihkan diri bukannya dengan berdiam begitu sahaja atau menafikannya kepada pihak akhbar. Anwar harus mengambil tindakan undang2 dan membawa mereka yg menuduhnya ke muka pengadilan."

Wawancara Tamadun Dengan Mohd Sabu Mengenai Siapa Anwar Sebenarnya.

Mohd Sabu hanya berdiam diri dari bercakap mengenai Anwar semenjak PKR & PAS bersekongkol dan di ketika pemimpin2 parti PAS yang lain membuta tuli menyokong aljuburi, ini kerana Mohd Sabu tahu siapa Anwar dan tidak mahu dilihat sebagai tidak wala' kepada N. Ajis dalam isu ini

siapa benar?

1. Lagaknya memang ketara. Azizah kini cuba meraih simpati dari golongan wanita dengan menampilkan imej isteri dan ibu yang baik. Di Permatang Pauh bulan lepas, antara aturcara beliau adalah melawat mereka yang uzur. Mewakili Ahli Parlimen Ptg. Pauh ujarnya, sedangkan semasa menyandang jawatan itu, Azizah amat berkira utk pulang ke kawasan.

2. Kini, pabila ada lagi jemputan buat Azizah selaku Presiden PKR ke luar KL, Azizah memaklumkan beliau sibuk sepanjang bulan ini. Sibuk mengiringi AnWAR ke mahkamah. Setiap kali tiba di mahkamah, maka tergesa-gesalah AnWAR 'menangkap' tangan Azizah untuk menaiki tangga ke bilik perbicaraan........

3. Selesai jurugambar merakamkan sudut-sudut yang menarik, tangan Azizah dilepaskan konon untuk AnWAR melayan para wartawan atau 1-2 orang teman yang hadir mengikuti perbicaraanya. Jika ada anak-anak, berjalanlah Azizah dengan anak-anaknya. Jika tiada, berjalanlah Azizah sendirian diikuti beberapa staf AnWAR dibelakangnya.

4. Azizah ialah saksi alibi utama bagi AnWAR. Namanya telah dikemukakan pihak pembela. Karpal Singh gagal mendapatkan salinan bukti-bukti pendakwa termasuklah rakaman CCTV keluar masuk AnWAR di kondominium tempat berlakunya kes. Azizah pasti 'pening' kerana tidak tahu jam berapa sebenarnya pergerakan AnWAR di sana.

5. Sebagai saksi alibi utama, pasti Azizah akan ditanya (oleh pendakwa) tentang kenyataan beliau sebelum ini yang mengatakan AnWAR berada bersamanya bagi menyanggah masa pertuduhan. Jangan lupa, Sivarasa juga nyatakan AnWAR berada di pejabat PKR mempengerusikan mesyuarat ketika itu.

6. Mana satu yang betul? Azizah atau Sivarasa kerana Azizah nyatakan AnWAR bermesyuarat di rumah. Sivarasa kata pula mesyuarat di pejabat! Kerana itulah AnWAR berhempas pulas mahukan rakaman CCTV tersebut. AnWAR mahu Azizah 'berlakon' sesuai dengan skrip dikarang AnWAR. Azizah hanya mengikut sahaja.....

7. Cukup-cukuplah Azizah. Lebih mulia jika Azizah nyatakan beliau memang tidak tahu apa yang sebenar berlaku antara suaminya dan Saiful daripada terus bercakap tentang konspirasi yang Azizah sendiri 'kelabu' mengenainya. Nama Azizah juga dimasukkan sebagai saksi alibi secara tergesa-gesa. Pasti ada sesuatu yang tidak kena mengenainya.............

cuba fikir kan balik .. dan baca dengan tenang apa yang aku cuba post kan ni kau orang akan paham asal semua kata2 dorang berlainan siapa kita nak dengar? azizah? sivarasa? atau pun saiful? jaga2 kalau kalau benar kan bagus percepatkan kes .. ke kes ni da cam kes racun dalam badan anwar ..

kenapa kerajaan lulus kan lesen judi bola?

--------------------------------------------------------------------------------
"Apa yang kita mahu daripada kerajaan ialah memberi amaran jelas kepada syarikat ini agar tidak menerima sebarang pertaruhan daripada orang Islam atau lesen akan ditarik balik."
-------------------------------------------------------------------------------

14 MEI: Tiada kelulusan lesen judi baru termasuk untuk pertaruhan kejohanan Bola Sepak Piala Dunia kali ini. Menurut sumber Kementerian Kewangan, lesen pertaruhan untuk sukan yang diperkatakan ketika ini ialah lesen yang diluluskan sejak 1987 lagi kepada Ascot Sports Sdn Bhd.

Bagaimanapun lesen tersebut dikembalikan kepada kerajaan pada 1990 dan Ascort akan diberi hak menjadi syarikat pertama mendapatkannya semula jika perlu. Pada tahun 2003, ASCOT mendapat kembali lesennya tetapi tidak pernah menggunakannya sehinggalah baru-baru ini dikatakan akan beroperasi untuk kejohanan Piala Dunia.

Tujuan melesenkan kegiatan pertaruhan atau perjudian bukanlah untuk menggalakkan masyarakat berjudi tetapi bertujuan untuk mengawal kegiatan ini. Sejak tahun 2000 kegiatan pertaruhan haram ke atas keputusan bola sepak dan sukan lain di Malaysia dikatakan mencecah RM 8 bilion setahun dan semua ini dilakukan secara haram.

Apabila kegiatan ini dilakukan secara haram, kerajaan tidak dapat memantau dan mengawal industri ini. Lebih serius keuntungan daripada industri ini telah digunakan untuk membiayai kegiatan jenayah atau underworld yang lain.

Menurut penganalisis keselematan, wang dari industri pertaruhan sukan ini, selain mesin kuda, pelacuran dan dadah, banyak digunakan untuk membiayai ahli-ahli politik tertentu dan gerakan mengehadkan kuasa pihak berkuasa terutamanya Polis.

Sebab itu kita lihat banyak gerakan untuk mewirakan penjenayah dan mereka yang melanggar undang-undang sudah menjadi satu gerakan yang besar dan mendapat sokongan peguam-peguam yang terkenal dengan bayaran yang tinggi sebelum ini.

Sumber tidak terhad kumpulan pertaruhan haram ini juga telah menyumbang dana yang besar kepada sebuah parti politik yang dilihat jelas melindungi kumpulan judi haram ini terutamanya di Selangor.

Mereka juga sebelum ini menyumbang banyak wang kepada parti politik tertentu bagi menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional terutama di Selangor setelah kerajaan mengambil tindakan tegas menutup banyak pusat perjudian mesin kuda, pusat pelacuran dan hiburan sejak tahun 2000.


Dengan membenarkan pertaruhan secara sah kerajaan bukan sahaja menutup sumber kewangan kongsi gelap atau kumpulan "underworld" malah membolehkan kerajaan memastikan sistem pertaruhan yang terjamin dan mengawal orang Islam daripada terbabit dengan kegiatan ini.

Perjudian tidak mungkin dikawal dalam dunia internet hari ini. Jika kerajaan tidak melesenkan maka banyak perjudian tidak berlesen dan syarikat pertaruhan luar negara akan mendapat keuntungan dan kerajaan tidak mendapat apa-apa hasil.

Apa yang kita mahu daripada kerajaan ialah memberi amaran jelas kepada syarikat ini agar tidak menerima sebarang pertaruhan daripada orang Islam atau lesen akan ditarik balik.

ramai orang2 PAS jahil


gambar diatas siapa tak kenal tu tiga jumaat jalanlah
tiga muka dia rilex jer,stim layan makcik tu nya tangan
kat peha ... stim stim stim !!!!!


dia ni mungkin ramai tak baper kenal dia
nama dia MISBAHUL MUNIR tgk dia
leh sentuh tangan ah so tue sama umur kot!!!

muka mat sabu ghairah je dpt raba makcik baju
hijau nie


menyokong apa kata hindu ni cuba hayati balik kata2 hindu kat bawah ni kau orang akan paham selepas nie

jahil nya kau pas makin lama makin bebal

pengunaan nama Allah

"Mana mana pihak yang menyokong penggunaan kalimah Allah akan menyebabkan jatuh kufur dan syirik"
Dato Harun Din

Sekali lagi kekufuran PAS sengaja mahu mengundang kifarah dan amarah dari Allah Taala. Agaknya memang tok tok politik PAS sengaja mahu mengundang musibah yang bakal menimpa umat Islam di Tanah Melayu. Apalagi yang mahu ditegakkan ... sedangkan Ustaz Haron Din beserta Ustaz Taib Azamuddin sendiri membantah sekeras kerasnya penggunaan kalimah Allah oleh Yahudi, Majusi dan Nasrani. Ayat Al Quranul Karim mana lagi yang hendak diputarbelit oleh Khalid 'Gereja' Samad dan Haji Hadi 'Politik Suku Agama Suku' Awang ni.

Adakah Surah Al Imran Ayat 64 sekali lagi akan diputarbelitkan oleh kedua dua jahil ini.

Katakanlah: "Hai Ahli Kitab, marilah (berpegang) kepada suatu kalimat (ketetapan) yang tidak ada perselisihan antara kami dan kamu, bahwa tidak kita sembah kecuali Allah dan tidak kita persekutukan Dia dengan sesuatupun dan tidak (pula) sebagian kita menjadikan sebagian yang lain sebagai tuhan selain Allah". Jika mereka berpaling maka katakanlah kepada mereka: "Saksikanlah, bahwa kami adalah orang-orang yang berserah diri (kepada Allah)".

Balik balik surah ini yang digunapakai untuk menghalalkan cara demi sebuah undi.

Bagaimana dengan surah Al Imran ayat 65 hingga ke 78 ...

Mengapa ayat seterusnya ini tidak digunapakai untuk menghalalkan cara. Sebabnya cukup mudah kerana ayat ayat seterusnya dari Surah Al Imran ayat 65 hingga ayat 68 berkenaan mengajak umat manusia sebenarnya menyembah Allah Taala bukan berhala dan sebagainya. Allah yang Esa ... Tidak Beranak dan Tidak Diperanakkan.

Surah Al Imran ayat 69 hingga ke ayat 74 cukup membuktikan sikap ahli ahli kitab terhadap Islam sebenarnya. Walaubagaimana sekalipun, Yahudi, Nasrani dan Majusi tetap akan menolak Islam.

Surah Al Imran ayat 75 hingglah ke ayat 78 menceritakan sikap dan keburukan Yahudi.

Mengapa demi sebuah undi dua jahil ini sanggup bergolok gadai kononnya atas dasar prinsip kebebasan beragama seperti yang ditekankan oleh Islam kerana manusia tidak boleh dipaksa untuk menerima mana-mana agama melainkan ia merupakan pilihan sendiri.

Satu potong ayat digunakan ... habis satu tafsiran dibuat merangkumi kesemua Surah Al Imran. Inilah sebenarnya dasar manusia menjual agama demi kepentingan politik semata mata. Bukan tak tahu ... tetapi sengaja ... sengaja memperbodohkan diri kepada kafir harbi.

Benarlah sepertimana Firman Allah SWT:

وَآمِنُواْ بِمَا أَنزَلْتُ مُصَدِّقاً لِّمَا مَعَكُمْ وَلاَ تَكُونُواْ أَوَّلَ كَافِرٍ بِهِ وَلاَ تَشْتَرُواْ بِآيَاتِي ثَمَناً قَلِيلاً وَإِيَّايَ فَاتَّقُونِ

Ertinya : Dan berimanlah kamu kepada apa yang telah Aku turunkan (Al Qur'an) yang membenarkan apa yang ada padamu (Taurat), dan janganlah kamu menjadi orang yang pertama kafir kepadanya, dan janganlah kamu menukarkan ayat-ayat-Ku dengan harga yang rendah, dan hanya kepada Akulah kamu harus bertakwa ( Al-Baqarah : 41)


Benarlah juga sabda Rasulullah ...

"Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat darIpada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat)... (Riwayat At-Tirmizi)

Demi sebuah undi ... habis Islam dijadikan alat jual beli ... cukup sadis !!!


bodoh nya nicky aziz
nicky aziz ustaz tadika yang kufur

pm dalang sebalik kes liwat anwar?

Back To The Future

Antara tahun 1997 dan 1998 ceramah-ceramah Sdr.Mohamad Sabu yang memang terkenal sebagai 'ayam laga' atau 'ayam sabung' Parti Islam SeMalaysia itu. Caranya yang bersahaja, cerita-cerita jenaka, selain maklumat-maklumat terkini politik tanah air.
Salah satu maklumat terkini dan paling panas ketika itu ialah gosip-gosip berkenaan Timbalan Perdana Menteri, DS Anwar Ibrahim berhubung dengan salahlaku moralnya, sehingga Sdr Mohamad Sabu menggelarkannya sebagai Sheikh Anwar Ibrahim Al-Juburi.

Lebih melucukan lagi Parti Sdr Mohamad Sabu sendiri sekarang sedang bersengkokol dengan parti DS Anwar Ibrahim. Sekarang ini orang yang disebut Sheikh Anwar Ibrahim Al-Juburi menjadi sahabat pula kepada parti Mohamad Sabu dan melantiknya pula sebagai Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat.

Mungkin ramai yang tidak menyedari bahawa Karpal Singh dan Mat Sabu, Naib Presiden Pas sekarang adalah merupakan orang pertama yang mendedahkan salahlaku seks Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1998 semasa DAP mengadakan Konvensyen mereka di Kuala Lumpur.

Karpal Singh telah menegaskan di hadapan ahli-ahli DAP di konvesyen itu dan mendakwa bahawa dia mempunyai bukti bahawa Timbalan Perdana Menteri pada masa itu melakukan salahlaku seks yang teruk.Dia turut mencabar Perdana Menteri pada masa itu, Tun Dr Mahathir mengambil tindakan ke atas Anwar kerana salahlaku seksnya dan membicarakan Anwar. Pendedahan salahlaku Anwar oleh Karpal Singh berlaku lima bulan sebelum salahlaku seks Anwar didedahkan kepada umum oleh Dr Mahathir.

Pelik tetapi benar, apabila dua orang pemimpin Pakatan Rakyat adalah orang pertama yang membuat tuduhan terhadap Anwar dan hari ini mereka amat menyanjungi Anwar.Tentu sukar untuk mempercayai bahawa orang yang sama membuat dakwaan pertama tentang salahlaku Anwar ialah orang yang sama turut menjadi sebahagian daripada pasukan peguambela Anwar dalam kes tersebut.

Tetapi kenapa Karpal Singh yang pernah menuduh Anwar dengan tuduhan tersebut, bertindak menjadi peguambela bagi kes yang sama? Tidakkah ini kelihatan seperti “ada udang di sebalik batu”?

Lebih menghairankan lagi apabila Anwar sendiri rela diwakili oleh Karpal Singh yang pernah menuduhnya melakukan salahlaku seks. Atau adakah disebabkan dendam Karpal Singh terhadap Tun Dr. Mahathir pada masa itu?

Anwar bersetuju menerima Karpal sebagai sebahagian pasukan peguambelanya kerana beliau tidak perlu malu dan segan untuk dia meluahkan segala rahsia seksnya kerana yakin Karpal sendiri sudah mempunyai maklumat yang sama apabila membuat dakwaan sebelum ini.Jadi Anwar tidak perlu berselindung dengan Karpal dan memudahkan Karpal Singh mengatur strategi untuk membela Anwar dalam perbicaraan nanti.Pada masa itu, Karpal Singh mengambil peluang ini untuk menawarkan khidmatnya sebagai peguambela Anwar. Karpal sedar bahawa Anwar akan terpaksa mendedah segala maklumat penting bagi membolehkannya membela Anwar.

Jadi, boleh disimpulkan bahawa setiap sejarah hidup, perilaku dan tindakan yang pernah diambil oleh Anwar sudah berada di tangannya.

Karpal juga mengambil kesempatan untuk menjadi popular apabila membuat tuduhan bahawa ada konsipirasi untuk membunuh Anwar menggunakan asernik dan sebagainya.

Hakikat sebenarnya tuduhan konspirasi ini tidak pernah wujud kerana apabila diperiksa oleh pihak doktor tiada sebarang sisa arsenik dalam tubuh badan Anwar.