PSV (Parti Sammy Vellu) ugut keluar BN

PSV UGUT KELUAR BARISAN!?
T. Mohan menegaskan, parti itu tidak akan teragak-agak mengkaji semula kedudukannya dalam Barisan Nasional (BN) jika UMNO terlibat dalam penganjuran dan pembentukan Gerakan Anti-Samy Vellu (GAS) pada Ahad ini.


Sambil menyifatkan tindakan penganjuran berkenaan tidak wajar memandangkan Datuk Seri S. Samy Vellu adalah Presiden MIC yang dipilih secara sah oleh perwakilan, beliau menggesa UMNO menjelaskan tujuan penyewaan sebuah dewan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada hari berkenaan.


Menurut Mohan, beliau curiga tempahan oleh UMNO itu dibuat bagi menganjurkan perhimpunan dan pelancaran GAS bagi mendesak pemimpin tersebut meletakkan jawatan sebagai Presiden MIC lebih awal daripada perancangannya.


Berikutan desakan-desakan berkenaan, anak Samy Vellu, S. Vell Paari yang juga ahli CWC MIC dalam wawancara dengan laman web Free Malaysia Today semalam mendakwa UMNO kini melakukan ‘pembunuhan politik’ terhadap ayahnya dengan turut terlibat dalam penubuhan GAS.


‘Jika mereka kata ada 7,000 ahli serta bekas ahli parti mendesak Datuk Seri (Samy) meletakkan jawatan, saya akan bawa 14,000 ahli Pemuda MIC yang menyokong beliau (Samy Vellu) tetapi mampukah polis jamin soal keselamatan di sekeliling?


‘Lagipun polis pernah membatalkan perhimpunan Hindraf pada 2008 lalu yang memperjuangkan nasib komuniti India sedangkan GAS hanya bercakap mengenai seorang individu (Samy Vellu) jadi saya harap tidak ada double standard dalam hal ini,” katanya.
Cakap besar je Mohan ni, keluarlah kalau berani tanpa perlu mengugut Najib. Selama ini pun MIC ada calon semata-mata kerana disokong oleh UMNO. Komuniti India sendiri adalah terlalu kecil untuk mencukupkan mereka mempunyai perwakilan baik dlm DUN ataupun Parlimen. Di dalam BN ada banyak parti alternatif lain yang betul-betul memperjuangkan kaum India, bukannya nasib Samy Vellu.
Tertanya-tanya juga bila pula Pemuda UMNO hendak buat press statement meminta MIC di singkirkan dari BN? Selama ini pun UMNO yang bertungkus lumus memenangkan calon-calon MIC contohnya Hulu Selangor. Kalau mereka fikir mereka boleh menang tanpa bantuan UMNO, lepaskan sahaja mereka!
Kekuatan BN bukannya berpangkal dari sokongan kaum India. Jangan sangka perpaduan Melayu telah rapuh & berpecah-belah kaum lain cuba hendak mengambil kesempatan. Itu cuma fenomena. Suatu ketika nanti orang Melayu akan bersatu kembali memandangkan banyak ancaman & gugatan orang bukan Melayu untuk merebut hak-hak orang Melayu.
MIC dah tak macam dulu, sekarang dah jadi PSV (Parti Samy Vellu). Selagi PSV ni wujud, selagi tu la org takkan menyokong BN. kami tak pernah gentar dengan kau orang yg kaki ugut2 nie

WAN AZIZAH KENAL SIAPA SD JOHARI

wan azizah kenal siapa sd johari.wan azizah tahu siapa sd johari.wan azizah tahu darah pernah mengalir dari batang tubuh sd johari.
sd johari pejuang tulen anwar.dia pernah menjadi hulubalang anwar.dia pernah menjadi hulubalang ezam.bila ?sewaktu anwar dan ezam di penjara.
almarhum ustaz dato fadhil nor kenal siapa sd johari.wan azizah cukup cukup kenal siapa sd johari.tanyalah hampir kesemua ahli parlimen pkr dan pas, mereka pasti kenal sd johari.
sd johari nyawanya pernah hampir melayang sebanyak 2 kali gara-gara anwar
pertama di prk indera kayangan
kedua sewaktu pr negeri sarawak
pertama pernah dibelasah puluhan manusia sewaktu di indera kayangan.kedua tangannya pernah hampir putus di tetak semasa pr negeri sarawak.
semuanya dikorbankan kerana anwar.  
tapi hari ini jika diberi peluang menebus dosa, sudah pasti muka anwar akan diludahnya.kerana anwar manusia paling sial pernah wujud di muka bumi tanah melayu ini.anwar gadaikan islam,anwar gadaikan hak bangsa.
kerana ini sd johari telah meninggalkannya.walaupun harta dan nyawa pernah dipertaruhkan demi anwar.sd johari tidak pernah sekalipun menyesal.malah dia bakal bangkit untuk melakukan penentangan terbesar terhadap anwar !


mahfuz mahfuz ... suruh sekali siasat anwar ek


Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar menuntut Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjalankan siasatan terperinci bagi menyelamatkan khazanah kekayaan negara daripada disalah-gunakan.Tuntutannya itu berikutan pendedahan oleh S Vell Paari yang mendakwa seorang pegawai dari jabatan perdana menteri telah datang membuat tawaran berkenaan kepada bapanya, yang juga Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu.
“Pegawai Khas PM telah datang membawa tawaran dari PM menawarkan gelaran Tun dan jawatan Duta bagi tujuan kompromi isu calon BN untuk pilihanraya kecil Hulu Selangor.
tapi asal mahfuz tak mau SPRM siasat anwar kerana rasuah karpal singh ngan lim guan eng menjadi TPM 1 dan 2 mahfuz lupa ker tu pun kira rasuah gak nak menarik undi cina ... aduhai mahfuz kau ni btul la tiada isu sebenarnya yang cuba kau nak main kan ... dulu kau fitnah DS NAJIB  dengan edit pic dia ... da la edit tahap kanak2 .. skang kau cuba cri isu lain .. bang sebelum tegur orang lain tegur dulu PAS dalam SKIM CEPAT KAYA pas tu okey da la banyak telan duit2 orang miskin ptuh

disko rimba dibawah kerajaan kelantan

HIBURAN merupakan fitrah dalam kehidupan. Sesiapa pun mahukan hiburan dan memerlukan hiburan. Hiburan adalah makanan batin. Islam sendiri tidak menghalang hiburan. Tetapi hiburan itu mestilah menempati syariah dan membawa maksud dakwah kepada manusia. Hiburan yang boleh memberi kesegaran jasmani dan rohani.Kalau hiburan kering dengan unsur-unsur dan peranan demikian ia merupakan hiburan yang batil dan akan membawa kemudaratan.


Peringkat awal Pas memerintah Kelantan segala bentuk hiburan bertentangan dengan syariah, yang mendedahkan kepada maksiat diharamkan. Segala konsert terbuka tidak dibenarkan diadakan. Larangan ini menyebabkan timbul sunggutan secara senyap oleh penggemar hiburan hedolisme.Bukan itu saja, persembahan permainan tradisional Mak Yong, Dikit Barat dan Wang Kulit juga tidak dibenarkan pada awalnya. Larangan ini menimbulkan polemik dan kritikan oleh budayawan dan peminatnya. Tetapi kelonggaran akhirnya diberi, persembahan permainan tradisional itu dibenarkan selagi ia tidak mempunyai unsur-unsur kurafat dan maksiat.

Misalnya larangan persembahayan wayang kulit yang mempunyai jampi dan mentara bersifat pemujaan roh dan benda, demi menjaga kerjernihan iman dan jiwa rakyat Kelantan.

Dikir Barat yang tidak mencampurkan lelaki dan perempuan dihalalkan. Bagaimana pun penyanyi dikir barat dari kalangan perempuan diharamkan. Tetapi anihnya CD atau VCD nyanyian dikir barat oleh perempuan bebas dan berlambak di jual di pasar-pasar dalam negeri Kelantan.

Seperti dijelaskan tadi peringkat awal larangan ini menimbulkan masalah. Ketegasan dalam hal ini menimbulkan masalah kepada pencari dan pendahaga hiburan. Ia menjadi masalah bila mana tidak ada hiburan alternatif yang disediakan. Perkara ini disedari oleh pihak berkuasa negeri Kelantan maka hiburan alternatif dibenarkan seperti persembahan nasyid kontempopari, atau persembahan dari penyanyi jantan hatta penyanyi rocak dibolehkan.

Atas kelonggaran dan sebagai menyediakan hiburan alternatiflah maka johan Akademi Fantasia, Asmawi Ani dibawa ke Kelantan. Kedatangan Mawi memecah kebisuan berhubung hiburan sejak Pas memerintah Kelantan.

Boleh dikatakan Mawi telah merintis jalan memberi hiburan alternatif di Kelantan. Selepas kedatangan Mawi – yang juga boleh dipertikaikan kejernihan bentuk hiburannya, ia diikuti oleh beberapa penyaanyi jantan lain yang dikatakan sudah berubah dan insaf untuk mendekati Islam.

Serentak itu juga artis yang bertudung dan tidak menjolok mata datang ke Kelantan dan bertemu denghan Tok Guru Nik Aziz. Nik Aziz juga turut memberi sokongan dengan sedia menghadir ke majlis kelolaan mereka seperti merasmikan peremis perniagaan artis berkenaan.

Exco Kelantan juga tidak malu-malu untuk duduk semeja dengan artis popular menjadi pujaan sejuta jantan untuk minum pagi atau menyampaikan cederamata kepadanya.

Semua hiburan itu masih terkawal dengan baik. Kerajaan Kelantan masih dapat menjaga dasar dan mempertahankan polisi hiburannya berteraskan kesedaran dan keinsafan insan.

Persembahan atau konsert masih berjalan dalam suasana tertib walaupun limpahan yang berlaku kadang-kadang menyebabkan masalah pencampuran lelaki dan perempuan tidak dapat di atasi. Contohnya limpahan dalam konsert Jom Heboh anjuran TV3 baru-baru ini. Tetapi itu bukan kehendak kerajaan negeri tetapi berlaku tanpa diminta. Jadi kerajaan negeri tidak berdosa dalam hal ini. Syukran!Tetapi apakah pihak kerajaan negeri tahu mengenai satu wabak baru yang sedang menunas di Kelantan ketika ini. Wabak yang dimaksudkan itu ialah Disco Rimba sedang berkembang dan membiak tanpa ada kawalan. Buat masa ini ia aktif di tiga buah daerah di negeri itu; Pasir Mas, Tanah Merah dan Tumpat. Katanya kawasan yang menjadi tumpuan ialah di Dun Bukit Tuku, Gual Periok dalam parlimen Rantau Panjang, dan Dun Chetok dalam parlimen Tanah Merah.Disco rimba ialah majlis tari menari ala dico dan ronggeng atau joget lambak. Ia diadakan di kawasan-kawasan terpencil dan sunyi di kawasan disebutkan tadi ataupun di laman rumah yang jauh dengan orang ramai. Kegiatan ini digerakkan oleh sebuah kumpalan yang namanya seolah-olah mencerminkan sebuah badan kesenian tradisi Kelantan.

Budaya ala-ala hipis kampuag ini katanya sudah lama berjalan. Sejak lebih dua tahun lalu. Mereka yang menjadi pelanggangya ialah golongan veteran, dan remaja yang suka berpeleseran dan dahagakan hiburan jahiliah. Tetapi apa yang mengejutkan kanak-kanak juga turut sama dilihat dalam majlis berkenaan. Apakah mereka dibawa ataupun dijadikan umpan?Beberapa keping gambar yang dipaparkan ini menjelaskan akan keliaran dan kejahlian serta penglibatan kanak-kanak dalam majalis berkenaan.

Untuk menganjurkan disco rimba ini ia tidak memerlukan perkakas IT yang moden dan canggih. Ia cukup sebuah kaset dan pembesar suara. Peralatan lain ialah dua buah lampu kalimatan digantung ditiang kayu. Pengelolanya akan menyediakan wanita untuk dijadikan pasangan menari dan berjoget dengan bayaran seringgit dua. Mana-mana pelanggang atau pengujung yang ada pasangan boleh membawa pasangan masing-masing.Waktu operasinya ialah menjelang tengah malam dan hingga ke dini hari. Untuk mengadakan kegiatan ianya dibuka kepada sponsor dengan dikenakan bayaran RM500 untuk satu malam. Orang tertentu termasuk yang dikatakan mempunyai kuasa politik dikatakan turut menjadi sponsor kepada kegiatan ini.Tidak dapat dipastikan apakah kegiatan disco rimba ini ada dalam pengetahuan wakil rakyat atau pun tidak. Sekiranya ia diketahui wakil rakyat dan mereka mendiamkan saja, betapa keji dan menyesalkan. Sekiranya mereka belum mengetahuinya dengan pendedahan ini bolehlah wakil rakyat, penghulu, penyelia mukim, ataupun mana-mana pihak membuat intipan untuk membenteras kegiatan ini.Kerajaan Kelantan juga jangan melengah untuk mengambil tindakan bagi membenteraskan kegiatan ini. Dengan membiarkan lebih lama, menjadikan ia berkembang ke daerah lain pula dan akan timbul persepsi di kepala orang ramai kegiatan berkenaan dibenarkan. Sekiranya majlis agama, polis ataupun Ngo-Ngo anti maksiat takut untuk mencegahnya saya cadangkan supaya pihak Istana Kelantan sendiri menggambil tindakan mengenai kegiatan ini.Apa lagi Pemangku Raja, Tengku Muhammad Faris Petra sekarang ini begitu mengambil berat kepada hak-hal keakhiratan, maka wajar kalau Tuanku turut bertitah menasihat supaya kegiatan ini dihentikan ataupun kerajaan Kelantan dapat menyediakan satu mekanisme bagaimana untuk menjadikan kegiatan haram dan maksiat seperti disco rimba itu ditukar kepada kegiatan halal dan diredhai Allah. Apa yang penting semua pihak kena menyedari bahawa hiburan adalah fitrah bagi mahluk yang hidup!

KITAB SUCI 50 DALIL: ANWAR TAK LAYAK JADI PM - Khalid Japri Sep 21, '08 10:38 AM


for everyone


KITAB SUCI 50 DALIL


HOLY 50 EVIDENCE BOOK


ANWAR TAK LAYAK JADI PM


[Kitab Muktabar Pencacai Umno]


Oleh Khalid Japri [1998]


1. DALIL 50


2. SURAT PEMECATAN ANWAR IBRAHIM


3. DEKLARASI PERMATANG PAUH


50 DALIL ANWAR TAK LAYAK JADI PM


1 DENDAM KESUMAT


Anwar Ibrahim mempunyai perasaan dendam yang kuat atau dipanggil DENDAM KESUMAT sama ada kawan atau lawan.


Dendam yang tak habis-habis terhadap Sanusi Junid, Rahim Tamby Chik, Abdullah Ahmad Badawi dan rami lagi menjadikan beliau tidak popular sebagai pemimpin.


2 PENENTANG


Sikap menentang ketua menjadi amalan Anwar sejak aktif dalam UMNO pada tahun 1982. Pada tahun yang sama beliau menentang Suhaimi Kamaruddin untuk merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO.


3 PECAH DAN PERINTAH


Sikap pecah dan perintah merupakan strategi Anwar untuk berkuasa dalam UMNO dan kerajaan. Beliau sanggup mengadudumbakan UMNO Kedah bila beliau wujudkan komplot menentang ura-ura Dr. Mahathir untuk melantik Sanusi Junid sebagai Menteri Besar Kedah.


Begitu juga beliau mengadakan tekanan terhadap Rahim Tamby Chik sehingga memaksanya meletakkan sebagai Ketua Menteri Melaka.


4 SUMPAH BOHONG


Anwar berani bersumpah untuk tidak menentang Ghaffar Baba bagi jawatan Timbalan Presiden UMNO, ternyata sumpah bohong yang dilaknati Allah SWT.


5 JAHANAMKAN MAHATHIR


Bersumpah untuk menjahanamkan pimpinan Dr. Mahathir di depan Haji Sulaiman Palestin (Allahyarham) kerana ditahan ISA sewaktu Dr. Mahathir menjadi Menteri Pelajaran (Pendidikan).


6 CAKAP TAK SERUPA BIKIN


Cakap tak serupa bikin merupakan amalan Anwar menjadi pemimpin. Kalau Anwar berucap anti politik wang maka bermakna Anwarlak bapak politik wang sewaktu menjelang pemilihan jawatan Timbalan Presiden UMNO tahun 1993.


7 BAPAK RASUAH


Rasuah berlaku paling tinggi sewaktu Anwar menjadi Menteri Kewangan, jadi orang panggil Anwar Bapa Rasuah.


8 KELUARGA ROSAK


Anwar dari keluarga yang rosak. Bapanya Ibrahim Abd. Rahman mengambil orang gajinya sebagai isteri menyebabkan ibu Anwar Hajah Che Yan hidup tertekan dan mengidap lumpuh.


Mokhtar adik Anwar pula penagih dadah. Keluarga yang tidak begitu senang dulu sekarang menjadi kaya raya bila Anwar menjadi Menteri Kewangan.


9 LARIKAN ANAK DARA


Anwar telah melarikan anak dara orang untuk bernikah di Siam. Anwar tidak mendapat restu daripada Wan Ismail bapa Azizah sehingga Wan Ismail terpaksa mengeluarkan pistolnya untuk mengusir Anwar daripada memasuki rumahnya.


Akhirnya ibu Anwar mengambil inisiatif menikahkan Anwar dan Azizah dirumahnya, di Bukit Mertajam.


Sikap Anwar ini memperlihatkan betapa undang-undang, peraturan tata susila dan budaya Melayu dan Islam boleh diketepikan asal ia boleh memenuhi hawa nafsunya.


10 MAIN BONTOT


Semua orang heboh apabila rahsia Anwar main bontot pemandunya Azizan terbongkar.


Cerita hobi Anwar main bontot ini bukan perkara baru. Ia telah bermula sewaktu ia belajar di MCKK dan Universiti Malaya lagi. Ramai yang mahu ke depan untuk menceritakan kisah silam Anwar ini. Tunggulah.


11 MAIN BINI ORANG


Kisah bagaimana Anwar terlibat skandal seks dengan isteri orang - isteri Setiausaha Sulitnya Mohamad Azmin bin Ali yang bernama Puan Shamsidar Taharin telah dibongkar sendiri oleh aidk kepada Azmin iaitu Ummi Hafilda binti Ali.


12 ANAK HARAM


Hasil dari hubungan seks dengan Shamsidar telah dikurniakan seorang cahayamata bernama Afifa. Anak ini menjadi kebanggaan Shamsidar kerana ia anak Pembesar Negara.


13 DURJANA & CURANG


Anwar bukana sahaja lelaki curang terhadap isterinya tetapi pengamal homoseksual yang dilaknati Allah SWT.


14 SUKA BERGADUH


Nama Anwar sendiri mentafsirakn Anwar suka bergaduh atau berperang. AN WAR bererti suatu perang dalam bahasa Inggeris, kerana itu hidupnya suka pada krisis, bergaduh, pertelingkahan dan berperang.


15 BERTOPENG AGAMA


Sewaktu Anwar menjadi pemimpin ABIM dulu, prinsip agama Islam dijadikan asas perjuangannya untuk mencapai matlamat dalam politik.


Setelah menyertai UMNO, semua prinsip dan perjuangan Islam hanya sebagai topeng saja sedangkan perjuangan sebenarnya adalah sebaliknya.


Anwar menjadi munafik bila menjadi imam dan berkhutbah sembahyang Jumaat sedangkan dirinya tidak bersih, akhlak yang bergelumang dengan dosa. Bacaan surah kulya ayuhal ka firun pun dilafazkan salah. Ini komen para ulama sendiri. Anwar juga sering dilihat pakai kain sutera ketika menjadi imam.


16 MUNGKAR


Dari dosa-dosa nyata yang dilakukan oleh Anwar menjadi ia seorang mungkar bererti menderhaka kepada Allah SWT dan beliau tidak diberi restu dan rahmat untuk mentadbirkabn negara.


17 MENGUTUK UMNO


Semasa menjadi pemimpin ABIM dan pelajar Anwar lantang mengecam dan mengutuk habis-habisan UMNO dan para pemimpinnya tetapi tidak lama kemudian beliau menjelir lidahnya ke langit.


18 PEMIMPIN TANPA WAWASAN


Sebenarnya Anwar merupakan pemimpin tanpa wawasan. Wawasannya dilihat cuma mahu menjadi kaya melalui rasuah, rampas kuasa melalui UMNO dan homoseks.


19 SALAH GUNA KUASA


Walaupun Dr. Mahathir masih menjadi Perdana Menteri tetapi dalam banyak hal, Anwar membelakangkan kuasa tersebut dan memaparkan imejnya sendiri.


Contohnya beliau bertindak bersendirian dalam dasar-dasar luar yang telah diasaskan dengan baik oleh Menteri Luar Abdullah Ahmad Badawi. Kerana itu terdapat pertentangan penyampaian Dr. Mahathir dan Pak Lah dengan beliau.


Anwar juga menggunakan Biro Tata Negara (BTN) untuk dijadikan alat politiknya.


20 JADI BONEKA AMERIKA


Ramai orang terperanjat, kerajaan Amerika Syarikat telah menyambut ketibaan Anwar di Amerika sebagai sambutan negarawan nombor satu dengan tembakan meriam 21 das dan hamparan merah. Sedangkan Dr. Mahathir sendiri tidak pernah disambut demikian rupa.


Sambutan yang sama pernah diberi kepada Boris Yelstin, sedangkan Presiden Soviet Union waktu itu masih disandang oleh Gorbachev.


Tidak lama kemudian Soviet Union berpecah dan muncullah Boris Yelstin sebagai Presiden baru Russia.


Tidakkah Amerika Syarikat boleh melakukan demikian ke atas Malaysia? Macam-macam boleh berlaku dan macam-macam anggapan rakyat terhadap Anwar bila ditafsir persahabatan yang luar biasa ini. Adakah Anwar menjadi agen CIA?


21 RIBA


Walaupun Anwar sebagai Menteri Kewangan, Malaysia gagal mempertahankan kedudukan ekonomi negara yang cemerlang sebelum beliau mengambilalih dan kemerosotan serta kegawatan terus menerus berlaku, namun penilaian Amerika Syarikat terhadap Anwar disebaliknya.


Baru-baru ini beliau telah dilantik sebagai Pengerusi Pembangunan IMF - Institusi Kewangan Amerika yang memberi pinjaman kepada negara-negara yang mengalami tekanan inflasi sperti yang dialami oleh Indonesia, Thailand dan Korea Selatan dengan syarat-syarat yang boleh mencekik leher negara-negara berkenaan.


Jadi Anwar bergelumang dengan institusi kafir yang mengamalkan riba - satu-satunya perniagaan yang dilaknat oleh Allah SWT.


Di Malaysia bolehlah diperbankan Islam dan segala urus niaga bank berjalan secara Islam, tetapi Anwar tidak boleh perbankan Islam IMF.


22 PEMBOHONGAN


99% amalan hidup Anwar adalah pembohong.


Anwar pernah kata ABIM adalah diasaskan olehnya sendiri. Katanya ABIM berasal dari namanya Anwar bin Ibrahim. Sedangkan yang menubuhkan ABIM ialah Sanusi Junid dengan Prof. Nawawi Ghazali. Nawawi ialah Presiden pertama manakala Sanusi Naib Presiden.


23 ABIM


Sebelum Anwar meninggalkan ABIM, beliau telah berikrar untuk mengABIMkan UMNO.


Kerana itu kita boleh menyaksikan ramai orang ABIM menyusup dalam UMNO menjadi Ketua, Timbalan, Naib Ketua dan AJK Bahagian dan Cawangan UMNO di merata tanahair.


24 PENYERTAAN PARTI 46


Anwar tidak senang dengan keputusan membawa masuk semua anggota Parti 46 yag diketuai oleh Tengku Razaleigh Hamzah, kerana itu ia berusaha menghalanginya dari semua peringkat supaya orang 46 tidak mendapat tempat dalam bahagian-bahagian UMNO.


Sebagai pemimpintentulah tidak sihat mempunyai hasad dengki sedangkan anggota 46 mempunyai tekad yang ikhlas membubarkan partinya dan menyertai semula UMNO.


25 JATUHKAN ORANG-ORANG BERJASA KEPADA UMNO


Siapa juga yang dianggap kuat walaupun mereka banyak berjasa kepada UMNO. Anwar akan mencari jalan untuk mengenepikan mereka dan meletakkan orang-orangnya.


Antara yang menjadi mangsanya ialah Ghaffar Baba, Abdullah Ahmad Badawi, Sanusi Junid, Rahim Tamby Chik, Mohamad Hj. Taib, Anuar Musa dan Daim Zainuddin sendiri.


26 KURANG AJAR


Ghaffar dan Dr. Mahathir merupakan dua tunggak UMNO yang sama-sama menubuhkan UMNO dalam tahun 1946.


Kalau Ghaffar menjadi Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri adalah wajar, setelah berjuang lama dalam UMNO barulah merasa jawatan tersebut.


Tetapi Anwar yang baru masuk UMNO menjulang naik dengan menghumban orang-orang ynag yang banyak berjasa kepada agama, bangsa dan negaranya.


Ghaffar rasa terhina oleh sikap kurang ajar Anwar. Sepatutnya ini menjadi satu pengajaran kepada orang-orang UMNO yang mengikuti sejarah perjuangan orang Melayu dan parti UMNO. Sikap hormat menghormati harus menjadi amalan kita semua.


27 SIKAP HIPOKRIT


Jika sekiranya seorang pemimpin mempunyai sikap hipokrat maka ia mendedahkan kesilapan pada dirinya sehingga meletakkan mertabatnya begitu rendah. Sikap ini dipunyai oleh Anwar Ibrahim.


28 RAKUS


Amalan yang dilaknati Allah SWT sebagai pengamal main bontot (homoseksual) meletakkan keperibadian Anwar begitu rendah dan kerektornya menjadi rakus dalam semua hal.


29 LUPA DARATAN


Anwar sejak diangkat jadi Menteri lagi sudah mula melupakan kehidupannya sebagai pejuang Islam. Beliau mengharungi kehidupan yang bercanggah dengan prinsip perjuangannya dulu. Kalau boleh beliau mahu berkuasa secara autokrat.


Sewaktu menjadi Menteri Pelajaran, beliau pernah diundang merasmikan sebuah Sekolah Kebangsaan di Masjid Tanah, Melaka. Tetapi sedihnya beliau menjawab “apa perlu saya datang”.


30 BERCANGGAH DENGAN PERDANA MENTERI


Walaupun Dr. Mahathir masih menjadi Perdana Menteri, Anwar sudah berlagak macam Perdana Menteri.


Kenyataan Dr. Mahathir mengenai satu-satu projek atau isu sering dinafikan oleh Anwar atau membuat kenyataan yang bertentangan.


31 ANWAR CONTROL MEDIA


Utusan Malaysia, Berita Harian dan TV3 berada di bawah telunjuk Anwar. Berdecak saja Anwar, maka sudah jadi berita utama media-media tersebut.


Walaupun Dr. Mahathir berucap lebih bernas akan ditempatkan barisan kedua atau muka dalam.


32 FITNAH


Menerusi media-media tersebut akan memfitnahkan seseorang pemimpin sehingga mereka tidak diberi peluang untuk membela diri.


Contohnya mangsa mereka ialah Rahim Tamby Chik, walaupun tidak pernah didakwa atau dihukum di Mahkamah, tetapi Rahim terang-terang dituduh rasuah dan hubungan seks dengan gadis di bawah umur.


33 DAHI PESEK


Kalau kita amati dahi Anwar ternyata pesek. Menurut ahli Fung Shui orang berdahi pesek tidak akan menjadi pemimpin agung atau pemimpin nombor satu.


34 GELOMBANG


Buku gelombang yang ditulis oleh Anwar menggambarkan hidup Anwar sentiasa berada dalam arus gelombang.


35 KEJATUHAN RINGGIT


Sebelum Anwar menjadi Menteri Kewangan, nilai ringgit kita ialah RM2.20 berbanding dengan US$1.00. Tetapi sekarang kedudukan telah berubah RM3.90 berbanding US$1.00.


Akibatnya barangan dapur meningkat sehingga 60%.


Sepatutnya perlantikan Anwar sebagai Pengerusi Pembangunan IMF boleh mempengaruhi kenaikan nilai ringgit tetapi ia semakin turun.


36 KERUGIAN BESAR


Kegawatan ekonomi negara berlarutan sehingga sekarang akibat kerugian dialami oleh Bank Negara dari RM10.1 bilion hingga RM12.8 bilion.


Peranan Bank Negara sepatutnya tidak terlibat dengan perjudian (niaga wang) tetapi memelihara reserve negara.


Bank Negara telah dikelaskan sebagai “big bully” dalam pasaran pertukaran asing sehingga mengalami kerugian yang amat besar.


Akibatnya pelabur-pelabur pertukaran asing dari Eropah dan Amerika Syarikat mendendami peranan Malaysia dan mereka bertindak balas menjadikan matawang Malaysia sebagai sasarannya.


Namun sebagai Menteri Kewangan Anwar hanya berupaya memberitahu rakyat bahawa kita hanya rugi di atas kertas saja.


Inilah standard Menteri Kewangan kita, orang yang tidak pernah menceburi bidang ekonomi diberi tugas kewangan, semakin lingkuplah wang negara.


37 PELAJARAN


Anwar hanya berkelulusan Kesusastraan Melayu Universiti Malaya. Itupun tak lulus tahun pertama.


Beliau tidak ada pengetahuan langsung di bidang perniagaan dan ekonomi yang boleh diharapkan menjaga dan menguruskan kewangan negara.


38 NEPOTISME


Dari keluarga yang tidak mewah, Pak Ibrahim sekarang boleh kahwin satu lagi. Kalau kedua-dua isteri tak bagi, lari saja ke Siam - ikut stail Anwar.


Rani, abang Anwar dulu muflis tapi sekarang bukan main kaya lagi, berkepit ke sana sini dengan Ku Yah.


Wan Ismail mertua Anwar yang dulu nak tembak Anwar kerana larikan anaknya Azizah, sekarang bukan main angguk dengan menantu yang tersayang.


Wan Ismail pun dapat habuan yang besar dengan 30 juta saham bernilai RM90 juta.


39 BERMAHARAJALELA


Bayangkan kalau Anwar jadi Perdana Menteri nanti? Beliau bukan saja bawa Malaysia papa kedana dan keluarganya menjadi kaya raya tetapi kerakusan Anwar bermaharajalela. Habislah bontot anak remaja kena main.


Menteri Belia dan Sukan terpaksa adakan senarai setiap minggu, menyediakan remaja-remaja jambu untuk habuan Anwar.


Habislah Menteri-Menteri sekarang disingkirkan. Siapa yang hulur bontot dialah jadi Menteri.


Syed Hussein Al-Attas (penulis yang bukan professor) tak mungkin terima jawatan dari Anwar kerana beliau bukan homo, bukan pula kaki kebas isteri orang. Syed Hussein juga ada maruahnya sendiri. Lain kalau hulur fulus kebas saja bib! Mereka kebas lagi banyak, tak terkira.


40 KAUM LUT


Menurut berita Buletin Utama bahawa di ibukota sekarang ini terdapat 20,000 orang lelaki yang terlibat dalam skandal homoseksual.


Bilangan tersebut bertambah dari masa kesemasa dan di khuatiri ibukota akan bertukar menjadi kampung Sadum di Palestine di mana hampir seluruh masyarakatnya mengamalkan homo.


Kaum Nabi Lut ini langsung tidak mendengar nasihat Nabi Lut bahawa perbuatan mereka adalah dilaknati Allah SWT.


Akhirnya Allah SWT musnahkan seluruh daerah Sadum dan mematikan hamoir keseluruhan manusia durjana kecuali Nabi Lut dan beberapa kerat pengikut yang beriman.


Kita khuatir jika bilangan pengamal homo ini semakin ramai dan tidak boleh dikawal lagi maka Tuhan akan melaknatkan penghuninya menjadi punah ranah.


Yang peliknya bukan tidak ada kaum wanita cantik di Sadum tetapi lelaki juga yang dicari. Kelebihan pada Anwar pula dia boleh kebas depan belakang, lebih teror dari kaum Lut.


41 TIDAK DISENANGI RAKYAT


Dengan penglibatan skandal dengan isteri orang, homoseksual, rasuah, salah guna kuasa, jadi boneka Amerika Syarikat, menopengkan agama Islam dan berbagai lagi, maka Anwar menjadi pemimpin tidak popular dan akan membawa porak peranda bukan saja kepada ahli UMNO tetapi seluruh rakyat Malaysia.


42 ORANG MELAYU MENJADI MISKIN


Sebelum Anwar menajadi Menteri Kewangan, ramai orang Melayu menikmati kesenangan dan kekayaan. Tetapi bila Anwar ganti Daim Zainuddin, orang Melayu jatuh miskin. Selama lima tahun mereka tunggu dengan sabar agar kemelesatan ekonomi dapat dipulihkan tetapi rezeki yang ditunggu masih tidak tiba.


Lebih lama Anwar jadi Menteri Kewangan, orang Melayu akan menjadi papa. Yang kaya bertambah kaya ialah kaum keluarga Anwar sendiri.


43 MASA DEPAN NEGARA GELAP


Malaysia dikenali di mata dunia kerana populariti Perdana Menterinya Dr. Mahathir Mohamad.


Dalam waktu yang singkat Malaysia akan berhijrah dari dunia ketiga kepada negara maju.


Konsep Wawasan 2020 menjadikan Malaysia negara dengan rakyat yang makmur dan bersatupadu.


Apakah impian kita ini tercapai andaikata Anwar menjadi Perdana Menteri nanti?


Ramai yang meramalkan nasib masa depan negara akan gelap di bawah Anwar.


44 STRATEGI


Dalam keadaan ekonomi yang merosot, Anwar masih berupaya menyusun strategi politiknya untuk berkuasa dengan agenda bagaimana untuk menumbangkan Dr. Mahathir.


Anwar mahu semua general dan leftenannya bertanding sebagai Ketua, Timbalan, Naib Ketua, AJK, Ketua Pemuda dan Ketua Wanitadalam peringkat bahagian baru-baru ini.


Malangnya strategi Anwar ini menghadapi kebuntuan kerana beberapa peraturan majlis Tertinggi UMNO.


Jadi kebanyakan yang menduduki jawatan-jawatan penting bahagian bukan kalangan mereka yang menyokong Anwar.


Kalau strategi Anwar ini berhasil (sebelum Peraturan MT) maka beliau berhasrat mahu menentang Dr. Mahathir dalam pemilihan 1999. Anwar mahu Dr. Mahathir K.O di tangannya.


45 TABUR WANG


Kerana kemewahan wang yang dimiliki oleh Anwar dan orang-orangnya, maka menyebabkan setiap calonnya dalam pertandingan bahagian pasti menang.


Dalam pemilihan Ketua Bahagian UMNO Langkawi tahun 1995, orang-orang Anwar tabur wang macam nak rak, semata-mata mahu hapuskan kemenangan Sanusi Junid.


Pengaruh wang yang amat kuat menyebabkan Sanusi tewas di tangan Abu Bakar Taib Ahli Parlimen Langkawi.


Begitu di Melaka baru-baru ini, akibat politik wang, Rahim Tamby Chik mengalami kekalahan untuk jawatan Ketua Bahagian Kota Melaka.


46 MAKAN MENCANGKUNG MAKAN BERSEPIT


Tatatertib Melayu adalah tatatertib kehidupan Islam. Perjuangan Islamlah menjadi asas perjuangan Anwar sewaktu dalam ABIM.


Tetapi bila jadi Menteri, adat kesopanan yang diamalkan selama ini terus hilang. Anwar dirakamkan makan mencangkung di khalayak ramai dan makan bersepit di depan Perdana Menteri.


47 PENUBUHAN MTEN


Perdana Menteri Dr. Mahathir terlalu berlembut dengan Anwar walaupun Anwar sanggup memijak kepala.


Dr. Mahathir mencari jalan bagaimana untuk mengawal kewangan negara supaya perbelanjaannya dapat di atur tidak diboroskan oleh Anwar.


Kerana itu Dr. Mahathir membentuk Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) dimana Daim Zainuddin menjadi Pengarah Eksekutifnya.


48 TAMPARAN KEPADA ANWAR


Sepatutnya Anwar harus sedar bahawa penubuhan MTEN adalah satu tamparan kepadanya kerana kredibilitinya dalam menyelenggarakan kewangan negara diragui.


Kalau Anwar mempunyai hemat dan bermoral tinggi, sepatutnya ia meletakkan jawatan sebagai Menteri Kewangan.


49 KEHANCURAN


Perpaduan UMNO dan orang Melayu yang selama ini berjalan baik dan stabil akan hancur sekiranya Anwat tetap dipilih sebagai Perdana Menteri.


Ini didasarkan dari fakta-fakta yang dibentangkan dalam buku ini.


50 AMANAT


Akhirnya amanat dari Haji Sulaiman Palestin kepada Dr. Mahathir sebelum beliau meninggal dunia.


Anwar banyak berguru kepada Allahyarham yang merupakan bapa saudaranya. Haji Sulaiman yang merupakan tokoh veteran UMNO banyak mengetahui rahsia dan kelemahan Anwar.


Dr. Mahathir dicadangkan oleh beliau supaya memilih Abdullah Ahmad Badawi sebagai Perdana Menteri kalau mahu melihat UMNO selamat. END


SURAT PEMECATAN ANWAR IBRAHIM


JABATAN PERDANA MENTERI MALAYSIA,


YANG BERHORMAT DATO SERI ANWAR BIN IBRAHIM,


YANG BERHORMAT DATO,


Dengan dukacitanya saya terpaksa melucutkan jawatan-jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan daripada Dato Seri serta lain-lain jawatan dalam kerajaan yang dipegang oleh Dato serta sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.


Perlucutan ini berkuatkuasa dari hari ini, 2 September 1998 mulai jam 5.30 petang.


Perlucutan ini telah dimaklumkan kepada Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong.


Salam Hormat,


Dr Mahathir bin Mohamad


2 September 1998


DEKLARASI PERMATANG PAUH


Menyedari gesaan al-Quran yang bermaksud "tidaklah kami mahu melainkan untuk melakukan islah sekuat daya kami"


Dan berilhamkan tradisi budaya-budaya Asia yang keseluruhannya menganjurkan pembaharuan diri dan masyarakat; Dan menginsafi bahawa Malaysia kini dicengkam kemelut yang dahsyat dan memerlukan kekuatan dalaman untuk bangun semula; Maka kami rakyat Malaysia yang berbilang bangsa dan agama bertekat untuk melancarkan gerakan reformasi yang menyeluruh:


Gerakan reformasi yang terpancar perjuangan hati nurani,dari kesedaran bahawa sesungguhnya diri manusia itu mulia dan merdeka, mempunyai hak dan tanggungjawab, diri manusia haram dizalimi dan diaibkan, haram di belenggu dan disekat tanpa mengikut proses dan undang-undang yang adil;


Gerakan reformasi untuk menegakkan keadilan untuk semua, yang kuat dan yang lemah, yang kaya dan yang miskin; membersihkan institusi dan proses undang-undang dari dicemari oleh penyalahgunaan kuasa dan rasuah;


Gerakan reformasi untuk mendaulatkan kuasa rakyat melalui proses demokrasi. Demokrasi itu satu kemestian, kerana semangat keadilan yang ada dalam diri manusia membolehkan demokrasi dilaksana, tetapi kecenderungan manusia untuk berlaku zalim menjadikan demokrasi satu kewajipan;


Gerakan reformasi untuk memperjuangkan keadilan ekonomi,menjana pertumbuhan dan pengagihan yang saksama, jangan yang kaya bertambah kaya yang miskin papa kedana. Dunia ini mencukupi untuk keperluan semua, tetapi tidak mencukupi untuk memenuhi kerakusan individu;


Gerakan reformasi untuk membanteras rasuah dan penyalahgunaan kuasa, mengikis manipulasi pasaran oleh segelintir golongan rakus dan mahakaya;


Gerakan reformasi untuk memperkukuhkan jayadiri budaya yang dinamis, setia kepada warisan bangsa yang murni dan terbuka kepada segala yang baik dari semua budaya;


Gerakan reformasi untuk membawa bangsa Malaysia ke zaman maklumat dan dunia tanpa sempadan, menjana kebijaksanaan, keyakinan dan keterbukaan untuk menjalin persahabatan sejagat berdasarkan prinsip kebenaran dan keadilan.


Kami akan menggerakkan reformasi ini dengan aman, mengikut semangat perlembagaan dan bernafaskan prinsip pemerintahan undang-undang.


Masanya telah tiba. Bersatulah untuk reformasi.


Permatang Pauh


12 September 1998


DHPP pas jilat kahak dibontot al juburi


DHPP-PAS telan balik ludah dan kahak sendiri……….Kawan masih ingat pada tahun 90an, apabila kepimpinan UMNO telah meminda perlembagaan parti bagi membolehkan kaum-kaum Bumiputera yang bukan beragama Islam, khususnya dari negeri Sabah dan Semenanjung menjadi ahli UMNO.


Apa kata Hadi ? apa kata pemimpin-pemimpin PAS yang mencanang seluruh pelusuk kampung memberi tahu masyarakat Melayu bahawa UMNO sekarang sudah benar-benar kafir………..


PAS memfitnah kononnya UMNO sekarang sudah jadi macam “gulai kawah yang telah bercampur dengan bermacam-macam makanan haram, sudah bercampur dengan pelbagai daging seperti babi, biawak, ular, lembu, kerbau dan kambing”…….. UMNO sekarang sudah bercampur dengan benda-benda yang haram…..


Bagaimana sekarang PAS sekarang ?


Ini bermakna, “gulai kawah” PAS juga sudah bercampur dengan benda-benda haram seperti yang pernah dilemparkan kepada UMNO…..


Perlu diingat, kewujudan parti PAS kerana kekecewaan Haji Fuad Hassan tidak dapat menjadi Yang Dipertua UMNO pada 1951, bukan lahir kerana hendak membangunkan Islam…….


Islam hanya sebagai landasan untuk mendapatkan sokongan orang-orang Melayu di atas penentangan PAS terhadap UMNO, itu saja…….

PAS Mengaku Kesulitan Mendapatkan Persetujuan sebulat suara Pada Hudud Dari Pembangkang

Bernama Dis 22, 2008 20:31 AM

Kota Baharu, Dec 22 (Bernama) - PAS telah mengakui bahawa pelaksanaan undang-undang Hudud dan Qisas harus ditunda bahkan jika Pakatan Rakyat mampu mengambil alih pemerintahan di masa depan. Hal ini kerana akan memerlukan kelulusan daripada dua lain Pakatan Rakyat rakan kongsi, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP, yang telah menolak rancangan tersebut. Pengakuan itu dibuat oleh wakil presiden PAS Datuk Husam Musa pada sidang akhbar, di sini, hari ini sebagai tiga komponen pembangkang telah menandatangani perjanjian pada bulan Ogos, yang menyatakan bahawa setiap perubahan dasar harus mempunyai persetujuan multilateral di antara mereka. Husam berkata PAS tidak akan bertindak secara sepihak dalam datang dengan undang-undang Hudud jika parti memerintah negeri tetapi akan bekerja sama dengan DAP dan PKR tentang masalah tersebut. "Namun, PAS akan meneruskan perjuangan untuk melaksanakan undang-undang Hudud, yang adalah hukum Allah, dengan menjelaskan kepada semua tempat, termasuk pihak komponen Pakatan Rakyat, sehingga siap untuk menerima undang-undang. "Kami akan membincangkan undang-undang Hudud dan jika mereka tidak boleh menerima pelaksanaan ketika saatnya tiba, kita akan menundanya," katanya. Dalam undang-undang Islam, Hudud biasanya merujuk pada hukuman yang ditetapkan untuk tindak pidana tertentu termasuk pencurian, rompakan, seks terlarang, pengambilan alkohol dan kemurtadan. Hukuman untuk pelanggaran ini adalah kopral di alam, melibatkan kambing, undang-undang rejam dan amputasi anggota badan. Qisas (hukum pembalasan) merujuk pada pelanggaran yang melibatkan kecederaan tubuh atau kehilangan nyawa. Hukuman ini adalah kematian atau penjara, namun pampasan dalam bentuk wang atau hotel diterima jika wali korban mengampuni si pelanggar. Husam berkata banyak hal yang harus dilakukan sebelum undang-undang Hudud dan Qisas boleh dibawa ke parlimen, termasuk memegang referendum atau perbincangan dengan badan undang-undang. Dia mengatakan pada masa yang sama, beberapa isu-isu nasional seperti kesatuan bangsa, Dasar Ekonomi Baru (NEP), rasuah dan ekonomi, juga harus ditangani dengan segera. "Hukum Hudud masih hipotetis. Ada masalah lain yang harus didahulukan, "katanya. Dia mengutip NEP yang berfokus pada kemajuan Melayu di lapangan tanpa mempertimbangkan consideraton miskin antara India dan China yang juga memerlukan bantuan, maka PAS dianggap sebagai unislamic NEP. Dia mengatakan PAS akan terus menjelaskan kepada orang-orang undang-undang Hudud dan Qisas untuk mengelakkan mereka dari melakukan kejahatan. Ditanya berapa lama orang harus menunggu pelaksanaan undang-undang, Husam berkata: "Apa yang salah dengan menunggu lebih lama? UMNO tidak melakukannya setelah lebih dari 50 tahun berkuasa. "

nik aziz ulama trompah -anwar ibrahim-

ANTARA PENYELEWENGAN NIK AZIZ YANG SETENGAHNYA BOLEH MEROSAKKAN AKIDAH ISLAM
1. Menghadiri Perlantikan Sami Budha dan pembakaran Mayat Sami Budha pada bulan Mac 1995


2. Islam membenarkan Mencarut – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 28 April 1999


3. Arak, dibenar jual oleh orang bukan Islam kepada golongan itu sahaja, jika diharamkan menyulitkan orang bukan Islam untuk menikmatinya.” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 19 November 1992.


4. Dalam perlembagaan PAS tidak mengandungi untuk menubuhkan negara Islam, DAP boleh tengok sendiri dan baca perlembagaan itu.” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 4 Ogos 2001.


5. DAP boleh hina Islam, fasal dia bukan Islam. Tetapi orang Islam Umno itu lebih menghina Islam,” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 12 Ogos 2009.


6. Pakatan dengan orang kafir penting kerana kita mahukan sokongan undi bukan Islam untuk memenangi pilihanraya. Nik Aziz Nik Mat, Ucapan di Muktamar Dewan Pemuda PAS ke-31, Petaling Jaya, 24 Mei 2004.


7. “Jika melawan UMNO tiba-tiba meninggal dunia, maka kita dikira mati syahid.” – Kuliah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Kg Pulau Melaka.


8. Kelantan menggunakan hasil cukai arak, lesen anjing dan sebagainya bagi menampung kos membuat jalan dan lain-lain projek pembagunan. Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 26 November 1994.


9. Kalau Kita samseng maka Allah lebih samseng lagi. – Rakaman Ucapan Nik Aziz Nik Mat berhubung isu Allah Samseng, Utusan Malaysia, 31 Julai 2002.


10. “Kita bersyukur dengan pendirian DAP kerana sanggup bekerjasama dengan PAS, asalkan Pas tidak mendirikan negara Islam” – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian 12 Mei 1999.


11. “Menentang PAS adalah Haram mengikut al-Quran.” – Nik Aziz Nik Mat, Berita Minggu, 24 April 1994.


12. “Negara kita Malaysia belum merdeka lagi kerana perlembagaannya masih perlembagaan kafir.”- Khutbah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Pengadang Baru, Marang, Oktober 2001.


13. “Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram” – Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.


14. Anak-anak mukim tidak mahu menuruti imam yang berfahaman politik suku, agama suku, kerana boleh menyebabkan sembahyang tidak sah.” – Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 4 Mac 2001.


15. “PAS boleh terima pemimpin DAP jadi Perdana Menteri, tidak ada apa, asalkan dia terima syarat yang ditetapkan oleh Barisan Alternatif.” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 6 November 1999.


16. “PAS Sedia gugur slogan negara Islam, jadi untuk mencari perdamaian itu, setakat mana yang boleh kita hendak kepada Islam, tapi kalau nampak menyusahkan tak apa…” – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 25 Jun 1999.


17. “Saya menyokong untuk meluaskan keahlian PAS ini kepada orang bukan Islam.” – Nik Aziz Nik Mat, Kota Bharu, 1999


18. “Siapa yang nak tolong Pas. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima.” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 24 Januari 1999.


19. “Tafsiran negara Islam yang dikehendaki oleh PAS sudah terkandung dalam Manifesto Barisan Alternatif (BA) yang dikemukakan pada pilihanraya yang ke-10 itu.” – Nik Aziz Nik Mat, Harakah 1-15 Ogos 2001.


20. “Terdapat unsur kafir dalam UMNO kerana parti itu menolak Islam dalam pentadbiran negara” – Ceramah Nik Aziz Nik Mat di Padang Tembak, Pengkalan Chepa, 3 Julai 1999.


21. “Yang menguruskan soal budaya, ekonomi serta harta benda, hendaklah ulama.” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 6 November 1999.


22. “Tidak ada orang yang berhak menjaga dunia ini, kecuali orang yang belajar ilmu agama Islam.” – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 17 April 1995


23. ‘‘Islam yang dibawa oleh UMNO ini Islam kacukan, Islam plastik. Macam duit palsu, ubat palsu, makanan palsu. Islam ini tidak boleh bawa ke syurga,– Nik Aziz Nik Mat, Rakaman Audio di Sidang Akhbar di Pulau Pinang pada 17 Ogos 2009.


24. “Islam di bawah UMNO tidak tidak boleh ke syurga.– Ucapan Nik Aziz Nik Mat kepada pemberita di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) pada 17 Ogos 2009 selepas proses penamaan calon bagi pilihan raya kecil Permatang Pasir.


25. “Menentang kepimpinan PAS, adalah haram.” – Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 23 April 1994.


26. “Jika Nabi Muhammad menandatangani perjanjian dengan kaum Yahudi, maka PAS juga sanggup bekerjasama dengan DAP.” – Nik Aziz Nik Mat, Berita Harian, 12 Mei 1999.


27. “Kerajaan PAS akan mengkaji melarang wanita bekerja. Tidak adil membiarkan wanita, kerana lelaki dari segi fitrahnya mempunyai tanggungjawab mencari nafkah bagi menanggung kehidupan keluarga.” – Nik Aziz Nik Mat, 16 Mac 1999 di Kota Baharu.


28. “Memang ada persefahaman antara PAS dengan Malaikat, sebab itulah APU (Angkatan Perpaduan Ummah) memerintah lagi (di Kelantan)”. –Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 27 April 1995.


29. “UMNO tetap parti sekular kerana asas perlembagaanya tidak merujuk al-Quran dan Hadis.” – Nik Aziz Nik Mat, Harakah, 22 Februari 1999


30. “Ya Allah, aku mohon butakan mata pengundi-pengundi hantu supaya mereka tidak nampak simbol lain kecuali simbol PAS. “ – Doa Nik Aziz Nik Mat pada 27 Mei 1999 diaminkan oleh kira-kira 3000 penyokong beliau dalam satu majlis makan malam dan cerah PAS di Sungai Bakut, Nibong Tebal