siapa Golongan khawarij

Golongan khawarij bertindak keluar dari parti mereka apabila tidak sependapat dengan Ali ra.Berkata Muhammad bin Husin AlJuri "Khawarij adalah golongan yang menentang kepimpinan org islam sebagaimana yg terjadi terhadap kepimpinan Saidina Ali ra. Cara mereka menentang ialah dengan melaungkan slogan "Laa Hukma illallahi (Tidak ada hukum melainkan hukum Allah)"
Tetapi slogan mereka itu dijawab oleh Saidina Ali "Laungan slogan mereka itu hanya menggunakan (memperalatkan) perkataan hak, tetapi sebenarnya apa yg mereka inginkan (tersirat dalam hati) ialah KEBATILAN (kehancuran pemerintahan islam) Sila rujuk As sunnah oleh Ibnu `Asim.Manakala pendirian Ahlussunnah Wal Jamaah dalam hal ini berpandukan sabda Rasulullah saw yg bermaksud: "Sesiapa yg datang kepada kamu mengajak menderhakai pemimpin dan hendak memecah-belahkan kesatuan umat islam sedangkan ketika itu kamu sedang mentaati pemimpin kamu itu, maka hendaklah kamu perangi dia.." (Hadis riwayat Muslim)PAS betul-betul telah mengambil fikrah Khawarij dicampur aduk dengan keangkuhan fahaman Muktazilah di adun sebati dengan cara agresif Syi`ah......malangnya mereka merasa....merekalah yang paling betul, bahkan mengangkat mursyidul `am mereka setanding dengan rosul (tak boleh bantah kebatilan yg mereka bawa)dan paling teruk lagi.....mereka ahli PAS adalah calon-calon syurga Allah.....


teringat satu cerita lucu
Jenayah paling besar yang telah dilakukan oleh PAS di abad 21 ini adalah menyamakan ISLAM dengan PARTI mereka. Islam adalah PAS, dan PAS itu adalah islam. Siapa yg menolak PAS bermakna menolak Islam dan tak layak digelar Muslim. Siapa nak syurga sila isi borang jadi ahli, maka mereka akan dijamin syurga, bukankah ini bid`ah yang sangat menyesatkan di akhir zaman ini.


terdapat suatu zaman dimana para ilmuan dan ulama yang menggilai harta(wang)hingga sampai lah kepada mereka idea untuk menjual Neraka dan Syurga(umpama geran)dengan harga yang tinggi.Gemparlah pekan tersebut maka ramai yang mula risau sekiranya tidak membeli geran Syurga,khuatir akan tercampak ke Neraka.


Maka datanglah satu pemuda ke hadapan para ulama tersebut lantas berkata 'Aku mahu membeli semua geran Neraka!Kesemuanya!'


Proses jual beli selesai maka pemuda tersebut keluar dan membuat pengumuman kepada semua penduduk kota tersebut..


"Semua neraka telah ku beli dan aku tak mahu sesiapa pun memasukinya.."


Maka penduduk lega sebab tak perlu membeli mana2 geran...


Hmm..anak bagai tertunggu tunggu kejadian sebegini terjadi bagi menyedarkan masyarakat kita bahwa politik ini kotor.politik ini busuk.


Sedarlah wahai masyarakat..ISLAM itu tinggi dan suci lagi indah.


Jangan lah dibusukkan nama ISLAM


Jangan lah dirobohkan ISLAM

0 comments:

Post a Comment